5 съвета за премахването на мастните натрупвания в областта на корема

Premahvane na podkojni maznini_1126x540

Запитвали ли сте се каква е тайната на стегнатия корем? Вероятно сте се сблъсквали с диети и режими, предлагащи бързи и лесни резултати. Но истината е, че успехът в премахването на нежеланите мазнини в областта на корема се крие в по-комплексна комбинация.

Ние от ETHICS Body Sculpting вярваме, че за тялото и ума трябва да се мисли холистично, както за едно цяло. В преследването на крайната цел е нужно да погледнем отвъд нея, за да постигнем желаните резултати. С други думи казано – положителната промяна започва отвътре навън.

Ето и кои са съветите на нашите специалисти за премахването на мастните натрупвания, които ще разгледаме по-подробно в следващите редове:

 1. Разберете какво представляват подкожните мазнини и какви са причините за образуването им
 2. Изберете своя индивидуален план за премахването на подкожните мазнини по корема
 3. Подобрете хранителните си навици
 4. Тренирайте редовно
 5. Доверете се на иновативната технология за оформяне на тялото

Разбирането на вашето предизвикателство и ежедневната грижа за вашето тяло ще ви спечелят здрав дух в здраво тяло.

1. Разберете какво представляват подкожни мазнини и какви са причините за образуването им

В тялото ни има два основни вида мазнини: подкожна мазнина и висцерална мазнина (която се складира около органите).

Подкожните мазнини се намират точно в хиподермата и са начинът на тялото да съхранява енергия. Когато приемаме храна, тялото ни разгражда веществата в съединения, които то използва за “гориво“. Когато имаме излишък от това гориво, то се превръща в триглицерид и се съхранява в запаси от мазнини.

Подкожните мазнини, за разлика от висцералните такива, се наслояват в по-упорити зони и затова по-трудно биват премахвани. Подкожните мастни натрупвания често не реагират на самостоятелни традиционни диети и упражнения, а най-успешно биват премахнати с комбинирана програма от естетични процедури, индивидуални тренировъчни и хранителни режими.

Какви са причините за образуването на мастните натрупвания

Всеки се ражда с подкожни мазнини. Тяхното количество в тялото, зависи от различни фактори: ген, начин на живот, мускулна маса, физическа активност, хранителни навици и заболявания. Следователно, ако тялото е неактивно физически или е подложено на стрес и приема повече калории, то развива повече подкожни мазнини, отколкото изгаря.

2. Изберете своя индивидуален план за премахване на подкожните мазнини по корема

За съжаление, мастните клетки в областта на корема са по-трудни за изгаряне от други такива в тялото. Просто коремът е склонен да задържа мазнините по-дълго от останалите части на тялото. Това е така, защото мастните клетки, съхранявани там, имат различен тип рецептори от нормалните мастни клетки. Затова за да подпомогнете процеса на редуцирането на мастните натрупвания в корема, трябва да предприемате по-цялостни и постоянни действия.

Или иначе казано – за да се отърве тялото от упоритите мастни натрупвания в областта на корема, е нужна специална програма. В Ethics Body Sculpting подхождаме холистично към личността и създаваме индивидуален план за справянето със предизвикателството на всеки.

След безплатната консултация с наш специалист, получавате индивидуален план, съобразен с вашите нужди, навици и цели. Той включва: неинвазивни естетични процедури с водещи апаратни технологии – CoolTech и VelaShape III, хранителен режим с възможност за приготвяне на индивидуално меню, тренировъчен режим, анализ на резултатите и грижа по време на и след програмата.

Добрият план ще ви улесни във воденето на здравословни навици и ще ви мотивира да продължите да поддържате фигурата си, дори след края на вашата програма.

3. Подобрете хранителните си навици

Самостоятелно, хранителният план не би дал желаните резултати, както би се получило при комбинирането му в програма с естетични процедури и тренировки. Ето няколко съвета за това как да подобрите хранителните навици в ежедневието си и това да даде отражение на тонизирането на тялото и енергичността ви.

 • Яжте нискомаслени, висококачествени протеини
  Планът за отслабване трябва да се фокусира върху приема на правилните неща. Висококачествените протеини като риба и соеви зърна и здравословни мазнини като авокадо, маслини и зехтин ще ви дадат отличен старт.
 • Яжте повече разтворими фибри
  Разтворимите фибри се намират в овесените трици, ечемика, ядките, семената, боба, лещата, граха и някои плодове и зеленчуци, включително ябълки, круши и брюкселско зеле.
 • Избирайте пълнозърнести храни вместо рафинирани
  Пълнозърнестите храни имат повече фибри, а това значи, че са източник на повече енергия за деня. Освен това те предлагат по-траен прилив на енергия. В пълнозърнестите храни включваме пълнозърнеста паста, пълнозърнест хляб, ленено семе, киноа, елда и булгур.
 • Включвайте повече плодове и зеленчуци между храненията
  Ако се почувствате гладни между храненията, можете да се подкрепите с енергия, като нарежете любим плод или зеленчук.
 • Пийте по-малко газирани напитки
  Вероятно не осъзнавате, но чрез напитките консумираме значителен брой калории. Започнете да измервате какво пиете, за да видите колко пиете. Не е нужно да изключвате напълно сладките напитки. Уверете се обаче, че ги пиете в малки количества.
 • Ограничете солта, рафинираната захар и алкохола
  Простичък съвет, но златен. Ще се учудите как намаляването на тези 3 елемента от менюто рефлектира положително не само на силуета ви, но и на тонуса ви.

4. Тренирайте редовно

Тренировката е задължителен способ за рутинната грижа за тялото. Тя е от съществено значение за цялостното ви здраве и насърчава добрата стойка, което води до по-изваян силует.

Но както споменахме по-горе – коремът е склонен да задържа мазнините по-дълго от останалите части на тялото. Например, за някои хора коремните преси няма да бъдат достатъчни за намаляване на мастната тъкан около корема. В действителност, ползите от тренировките биха били общи и незадоволителни, ако не се комбинират в цялостен план с хранителен режим и естетични процедури.

Ето няколко идеи за активности в ежедневието, които биха довели до редуциране на подкожните мазнини.

 • Добавете силови тренировки, за да помогнете за изграждането на мускули
  Силовите тренировки използват съпротива за увеличаване на мускулната маса. Можете да използвате телесното си тегло, като съпротива при упражнения като клекове, скокове, коремни преси и лицеви опори. Можете също да използвате тежести за съпротива при упражнения като лежанки, раменни преси и мъртва тяга. Винаги започвайте с ниско тегло и продължете напред. Например, като начинаещ, може да започнете с гири с тегло 2 кг. всяка.
 • Опитайте високо интензивна интервална тренировка (HIIT)
  С този тип тренировки тренирате възможно най-усилено за 20 до 90 секунди и след това почивате за кратък период от време. Това подпомага редуцирането на подкожните мазнини в областта на корема, защото ускорява метаболизма ви за до един ден. Може да включите HIIT във вашите тренировки като съотношение 1 към 2 между упражнения и период на почивка.
 • Използвайте свободното време у дома
  Изтощителното може да бъде и зареждащо. Съсредоточете се върху забавни дейности за изгаряне на калории. Изберете си неща, които ви харесват, които ви карат да се движите, като градинарство, танци из хола под съпровода на любимата ви музика или игра с децата.
 • Раздвижете се с кучето
  Кучето може да бъде добър спътник за упражнения. Физическото натоварване от бягането с него е добра тренировка за всяка сутрин и вечер.
 • Увеличете активността си в ежедневието
  Освен посещенията във фитнес залата, можете да изгорите много калории, само като промените няколко активности през деня. Например, опитайте да се качите по стълбите или да паркирате по-далеч от офиса. Ако пък разполагате с колело, пробвайте да карате до работа, вместо да сте с колата си.

5. Доверете се на иновативната технология за оформяне на тялото

Ние от ETHICS Body Sculpting използваме най-новите и неинвазивни технологии в съвременната медицинска естетика, които предоставят на клиентите ни ефективни и комфортни процедури. Използваме световно признати технологии в естетичната медицина – CoolTech и VelaShape III, които са напълно безопасни и одобрени от FDA. Процедурите, извършвани в комбинация от двата апарата, са подходящи за зоните: корем, паласки, седалище, бедра (вътрешна и външна част, брич, банана рол) и в определени случаи двойна брадичка.

Криолиполиза с CoolTech

Или как да замразим нежеланите мазнини и да се сбогуваме веднъж завинаги с тях! CoolTech е сред най-ефективните технологии за провеждане на криолиполиза – неинвазивна процедура, която предизвиква контролирано изстудяване и апоптоза на нежеланите мастни клетки. Една процедура може да елиминира до 30% от нежеланите мастни натрупвания, като веднъж премахнати, те не се появяват никога повече. Процентът може да варира от редица фактори (тегло, хранителен режим, двигателна активност и др.).

Оформяне на тялото с VellaShape III

Или как да се сбогувате с нежеланите сантиметри от талията и да поддържате добри резултати след това! VelaShape III е най-известната технология за неинвазивно стягане на кожата и за редукция на мастните натрупвания в областта на корема. Апаратът използва комбинация от инфрачервена светлина, биполярна радиочестота и вакуум, за да предизвика дълбоко загряване на мастните клетки. По този начин редуцираме размера на мастните натрупвания, като същевременно се стимулира и образуването на колаген, което допринася за видимото стягане и подобряване на кожата. Клиентите ни описват процедурите, като приятен, отпускащ и загряващ масаж.


Ето че сте вече една стъпка по-напред към постигането на желаната фигура. След като вече знаете нашите 5 съвета за премахването нежеланите мазнини в областта на корема, е време да пристъпите към положителната промяна за вашите тяло и ум с ETHICS Body Sculpting. Запази своята безплатна консултация още сега на или ни се обади на +359 893 333 384.

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ
Свали наръчника за „Трите най-важни фактора за изящна фигура“

Leave a comment