Scroll Top

Най-ефективните и безопасни процедури при редуцирането на целулита

Безопасни процедури при борбата с целулита

Изпитвали ли сте желание да кажете сбогом на целулита завинаги? Може би в борбата с портокаловата кожа сте попадали на множество диети, медикаменти, козметични препарати обещаващи бързи успехи, но без резултат. Ако е така, не сте сами. Борбата с целулита е изключително предизвикателна. За редуцирането на проблема най-ефективна е комплексната грижа за тялото, състояща се от комбинация между хранителен режим, тренировъчен план и терапии с иновативни технологии.

Ние от ETHICS Dr. Kostov, с програмата за Body Sculpting сме тук да ви запознаем по-подробно с най-популярните и безопасни технологии при борбата с целулита – VelaShape III & X-WAVE. В следващите редове нашите експерти ще отговорят на въпросите:

 1. Какво представлява целулитът
 2. Кои са най-популярните и безопасни технологии при борбата с портокаловата кожа и защо да ги изберем
 3. Какво представляват процедурите с VelaShape III и X-WAVE
 4. За кои области на тялото са подходящи
 5. Какви са резултатите от оформящия ефект от VelaShape III и X-WAVE
 6. Защо холистичният подход при оформяне на тялото е от ключово значение

1. Какво представлява целулитът

Целулитът, известен още като “портокалова кожа”, е козметичен проблем, свързан с нарушаването на релефа на кожата. Той се образува в резултат на взаимодействието между съединителната тъкан в дермалния слой на кожата и слоя мазнини, намиращ се неподсредствено под него. Най-често целулитът се наблюдава в зоната на ханша, бедрата, корема и подбедриците, но може да се прояви и в задната част на ръцете.

Съществуват различни теории за причините за образуването на целулит, но в повечето случаи за неговата поява допринасят комплекс от фактори. Те задействат, поддържат и влошават състоянието му. Такива фактори биха могли да бъдат хормонални, генетични или такива обвързани с неправилно хранене, стрес и липса на физическа активност. Затова и ключът към постигането на гладка и изваяна фигура се крие в цялостната грижа за тялото.

Научете повече: КАКВО ВКЛЮЧВА ПЕЧЕЛИВШАТА КОМБИНАЦИЯ ЗА РЕДУЦИРАНЕ НА ЦЕЛУЛИТА?

2. Кои са най-популярните и безопасни технологии при борбата с портокаловата кожа и защо да ги изберем

Целулитът е предизвикателство, което е изключително трудно за отстраняване. Дори и след значително намаляване на подкожната мастна тъкан, портокаловата кожа може да се запази. Добрата новина е, че целулитът може да бъде редуциран драстично, което да подобри вида и текстурата на вашата кожа. Затова е важно към проблема да се подходи с комбинирана програма от естетични процедури, индивидуални тренировъчни и хранителни режими.

Огромна роля при борбата с целулита играят иновативните и неивазивни технологии за оформяне на тялото – VelaShape III и X-WAVE. Апаратурите са сертифицирани от високоавторитетната държавна Агенция за храните и лекарствата (FDA) на САЩ за ефективно намаляване на обиколките и изглаждане на целулита, а процедурите извършени с тях са:

 • Доказано ефективни, с видими резултати
  Макар и резултатите от процедурите с VelaShape III и X-WAVE да се наблюдават постепенно, в рамките на няколко седмици, ефектът от първата терапия е видим веднага. В зависимост от пациента, възможно е да са необходими няколко процедури. Конкретният брой терапии, тяхната честота, комбинация и продъжителност се определя след консултация с наш специалист.
 • Бързи и удобни
  Терапиите с VelaShape III и X-WAVE не пречат на вашето нормално ежедневие. Един сеанс на малка зона трае около 30-40 минути, а на голяма зона – около час. Това позволява на пациентите да извършат процедурата в обедната си почивка, например, и да се върнат към ежедневните си задължения веднага след това.
 • Безболезнени, безвредни и без възстановителен период
  Процедурите извършени с VelaShape III и X-WAVE нямат възстановителен период и са напълно безболезнени. Клиентите ни ги оприличават на дълбок, приятен, отпускащ и загряващ масаж. До момента са проведени повече от 5 милиона процедури из цял свят и не са регистрирани никакви странични ефекти. Терапиите са безвредни както за кожата, така и за мускулите и останалите органи.

 

Важно: Процедурите не се препоръчват единствено при бременност (или предполагаема такава) и кърмене. Причината е, че клинични проучвания върху такива пациенти не са провеждани.

VelaShape III технология за редукция на целулита

3. Какво представляват процедурите с VelaShape III и X-WAVE

VelaShape III е най-популярната технология за оформяне на желаната фигура и редуциране на целулита. Апаратът използва комбинация от инфрачервена светлина, биполярна радиочестота и вакуум, за да предизвика дълбоко и прецизно загряване на тъканите и колагеновите фибри. Инфраред вълните и биполярната радиочестота повишават температурата на тъканите, което от своя страна увеличава кръвообращението, стимулира лимфния дренаж, подобрява метаболизма и засилва образуването на нов колаген. След процедурата, кожата е по-гладка и стегната с видимо редуциран целулит.

Технологията X-WAVE, от своя страна, използва силата на насочените вибрации, за да постигне отлични резултати в подобряването на цялостното състояние на кожата и редуцирането на целулита. Насочените вибрации засилват микроциркулацията и притока на кръв в третираните тъкани, което им помага да се освободят от излишните токсини. При процедурата, подкожните сраствания, които предизвикват появата на портокалова кожа се редуцират. Резултатът е по-еластична, гладка и стегната кожа.

4. За кои области на тялото са подходящи

Много пациенти избират да третират зоната на ханша, седалището и бедрата, тъй като целулитът основно се концентрира в тази област. Това обаче не е единствената проблемна зона, подходяща за процедурите. VelaShape III и X-WAVE са идеални за третиране на различни области на тялото. Процедурите са също така подходящи за зоните:

 • Корем
 • Паласки
 • Седалище
 • Бедра (вътрешна и външна част, брич, банана рол)
 • Задна част на ръцете
 • Определени случаи двойна брадичка

5. Какви са резултатите от оформящия ефект от VelaShape III и X-WAVE

Видими резултати за кожата настъпват почти моментално след подлагане на процедури с VelaShape III и X-WAVE. Още по време на терапията повърхността на кожата се усеща по-гладка, по-еластична и по-стегната. В рамките на първите две седмици след първата процедура се забелязва видимо намаляне на обиколките и редуциране на целулита. След 4 процедури, обиколката намалява средно с около 3-4 см. А целулитът се редуцира или премахва напълно в зависимост от неговата степен и наслояване в организма.

Резултатите се наблядават постепенно, в рамките на няколко седмици. Те зависят строго от начина на живот на пациента, от неговата възраст, хормонално състояние и от препоръките за хранително-тренировъчен режим на нашите специалисти.

6. Защо холистичният подход при оформяне на тялото е от ключово значение

В ETHICS Dr. Kostov, с Body Sculpting редуцираме портокаловата кожа, като подхождаме холистично към вашата желана форма. Използваме експертизата на водещи специалисти в областта на естетичната медицина, като я съчетаваме с изготвянето на индивидуален хранителен и тренировъчен режим и я комбинираме с най-новите и неинвазивни технологии за оформянето на тялото. Използваме световно признати технологии –VelaShape III и X-WAVE, които са напълно безопасни и одобрени от FDA.

В ETHICS Dr. Kostov и с програмата за Body Sculpting проявяваме индивидуално отношение към всеки наш клиент. По време на безплатната консултация внимателно изслушваме какви са вашите предизвикателства по пътя към желаната фигура, вашето ежедневие и навици. Изготвяме индивидуално решение, което в зависимост от вашите нужди може да съчетава процедури с иновативни технологии, хранителен режим и тренировъчен план.

Ние вярваме, че коплексната грижа за вашето тяло е най-ефективното решение не само за постигането на желаната фигура, но и за нейното поддържане. Смятаме, че положителната промяна идва отвътре навън. Именно заради това ви насърчаваме във всяка една стъпка към постигането на желаните резултати, за да сме сигурни, че посрещате всеки един момент със самочувствие. Не от суета. А от любов към себе си.


Редуцирането на портокаловата кожа е предизвикателство, с което можете да се справите и вие вече знаете как. Ние от ETHICS Dr. Kostov и секцията за Body Sculpting сме тук, за да ви съдействаме във всяка една крачка към постигането на желаната фигура. Запазете своята безплатна консултация още сега или ни се обадете на +359 893 333 384.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ
Свалете наръчника за „Трите най-важни фактора за изящна фигура“