Как да стегнем отпуснатата кожа след отслабване

otpusnata-koja_1126x540

Свалянето на излишни килограми може да се окаже трудна задача, но по-голямо предизвикателство е стягането на кожата след отслабване. Бързите резултати не са в услуга на кожата и поставят тялото пред ново предизвикателство.

Отпуснатата кожа след отслабване може да понижи самочувствието ви, въпреки, че всеки ще забелязва вашия положителен резултат върху теглото. Случаите на отпусната кожа след раждане, секцио или отслабване водят до негативни емоции, липса на увереност и настроение. Проучвания сочат, че това резонира и върху физическата активност. Причината са притесненията от интензивни движения пред хора, които издават отпуснатата кожа.

За да бъдем максимално полезни в разбирането на това предизвикателство, екипът ни описа причините и решенията при отпусната кожа след отслабване.

  1. Какво причинява отпусната кожа след отслабване?
  2. Здравословни навици за поддържане високите нива на колаген и еластин в тялото
  3. Холистичен подход за справянето с отпуснатата кожа
  4. Терапии за отпусната кожа като част от ритъма на ежедневието

1. Какво причинява отпусната кожа след отслабване?

Може би се чудите от къде идва тази „допълнителна“ кожа, която остава отпусната след раждане, секцио или драстична загуба на тегло. Тя е вследствие на загубата на подкожни мазнини, които вече не я изпълват, както и вследствие на липсата на време, нужно на тялото да се приспособи към новата форма.
Кожата е органът, който предпазва тялото ни от заобикалящия свят и е най-големият орган в човешкото тяло. Основно е изградена от два изключително важни протеина нужни за стегнатата ѝ форма – колаген и еластин.

Колаген

Колагенът изгражда 80% от структурата на кожата. Овен това е и основен компонент в изграждането на костите, кожата, мускулите, сухожилията, хрущялите и съединителната тъкан. Благодарение на колагена, те са устойчиви, здрави и еластични. Можем да си набавяме колаген за тялото чрез храни като месо, риба, телешки бульон, но и спомагащи производството на колаген храни като яйца, млечни продукти, варива и соя. Производството на колаген изисква и цинк, който можем да приемаме с миди, бобови храни, ядки, семена и пълнозърнести продукти. Към цинка, добавяйте и витамин C, който се съдържа във всички цитрусови и горски плодове, зелени зеленчуци, чушки и домати.

Еластин

Еластинът е основният протеин, благодарение на който кожата е еластична и стегната. Еластинът и микрофибрилите формират еластични влакна, в резултат на който се радваме на сияйна и младолика кожа. За разлика от колагена, еластинът не може да бъде набавен в тялото чрез храната. С напредването на възрастта, рязката промяна в теглото или външни фактори като излагането на пряка слънчева светлина, влияят на нормите на еластин, те се понижават и това води до повече усилия от наша страна за задържането му в тялото.

2. Здравословни навици за поддържане високите нива на колаген и еластин в тялото

Към бързите и лесни съвети за стягане на кожата, които сме ви споделяли вече, силно препоръчваме и няколко навика, които можете да адаптирате към начина си на живот още днес. Те ще работят в посока естествено производство на колаген и поддържане на високи нива на еластин в кожата ви.

 • Предпазвайте кожата си с качествен слънцезащитен крем всеки ден и ограничете излагането на пряка слънчева светлина в обедните часове.
 • Отделяйте достатъчно време за сън и възстановяване на тялото.
 • Избягвайте пушенето.
 • Хидратирайте се – адаптирайте навика да пиете достатъчно вода всеки ден.
 • Контролирайте нивата на стрес. Хронично високите нива на кортизол в тялото могат да намалят производството на колаген.
 • Спортувайте и бъдете активни. Някои проучвания доказват, че активният начин на живот и спортът са пряко свързани със забавянето на стареенето на клетките в човешкото тяло. Препоръчваме тренировките с ластици за съпротивление.
 • Приемайте достатъчно протеин, за да поддържате натуралното производство на колаген в тялото. Включвайте по-често високо протеинови храни, свежи плодове и зеленчуци.
 • Обмислете приема на хидролизиран колаген. Неговото производство минава през: деминерализация, екстракция на колагена от желатин, ензимна хидролиза, йонен обмен, филтрация, изправяне, стерилизация и накрая сушене.

Адаптирайки тези навици към начина ви на живот, несъмнено ще подобрите състоянието на вашата кожа, нейната еластичност и стегнатост.

3. Холистичен подход за справянето с отпуснатата кожа

Съвременната жена е истинска късметлийка! На нейно разположение са безболезнени, достъпни и високоефективни технологии, които постигат бързи резултати в услуга на нейната красота и изящество.
В ETHICS Body Sclupting работим със съвременни апарати за неинвазивно стягане на кожата и премахване на мастните натрупвания. Процедурите не отнемат много време от динамичния ден на дамите, нямат възстановителен период, а преживяването се доближава повече до СПА процедура, отколкото до медицинска. Въпреки изключителния комфорт, терапиите са високоефективни и резултатите се забелязват веднага.
Технологиите, които ни помагат в предизвикателствата с отпуснатата кожа са две – X-WAVE и VelaShape III.

Неинвазивни терапии с X-WAVE

X-WAVE e апарат, представител на съвременните технологии, който елиминира портокаловата кожа и излишните токсини. С високоефективни вибрации X-WAVE прецизно таргетира образуваните подкожни сраствания и ги отстранява. След третирането на тъканите кръвообращението на кръвоносни съдове е значително подобрено, давайки отражение върху цялостния външен вид на кожата.
X-WAVE е кратка, неинвазивна, безболезнена и високо ефективна процедура. Раздвижвайки и „разтягайки“ тъканите в епидермиса се стимулира естественото производство на колаген в кожата. Резултатите от процедурата могат да бъдат забелязани след третото посещение и да бъдат задържани за минимален период от шест месеца в перспектива.

Неинвазивни терапии с VelaShape III

VelaShape III е технология, която комбинира инфрачервена светлина, вакуум и биполярни радиочестотни вълни, които работят в дълбочина около мастните клетки. Зоните, които могат да се третират с този апарат са брадичка, ръце, бедра, седалище, хълбоци и корем. Това са зоните, които най-често имат нужда от стимулиране производството на колаген и еластин. Резултатът, който процедурата постига е по-стегната, по-равна и по-еластична кожа.
Клинични изследвания доказват, че терапията с VelaShape III постигат свалянето на цял един размер от първоначалния. За задържане на тези резултати е препоръчително следването на подходящ хранителен и тренировъчен режим, който да поддържа здравословното състояние на кожата.

4. Терапии за отпусната кожа като част от ритъма на ежедневието

В ETHICS Body Sclupting знаем колко важно за вас е да се чувствате добре в кожата си, затова индивидуалният подход е фокус за нас. Разглеждаме личността в нейната цялост, анализирайки ежедневието, хранителните и физически навици. На базата на това наше проучване изготвяме индивидуален план за таргетиране на вашите предизвикателства с цел постигане на желаната трансформация. Проследяваме целия процес и заснемаме напредъкът, който постигаме заедно. След приключване на сесиите ние продължаваме да се грижим за теб като изготвяме препоръчителен хранителен режим, който да поддържа кожата еластична и здрава.
Естетичните процедури в ETHICS Body Sclupting са:

 • Неинвазивни
 • Ефективни
 • Безболезнени
 • Безопасни
 • Без възстановителен период
 • Кратки и достъпни в динамичното ежедневие


В ETHICS Body Sclupting вярваме, че всеки заслужава да харесва и обича и тялото, и личността си. Знаем стъпките, които водят към тази цел и сме готови да се отдадем на предизвикателствата. Не от суета. От любов към себе си.
Ако и вие търсите професионални съвети и индивидуален план за желаната от вас трансформация, можете да си запазите час за безплатна body sculpting среща още сега или да ни се обадете на +359 893 333 384.

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

Свали наръчника за „Трите най-важни фактора за изящна фигура“