Бързи и лесни съвети за стягане на кожата

FB_OG_Syveti_za_styagane_na_tyaloto_1126x540

Запитвали ли сте се каква е тайната на така мечтаната гладка и стегната кожа? Вероятно в стремежа си да намерите отговор на този въпрос, сте попадали на информация за нашумелите в последните години хирургичен лифтинг и ботокс. А може би сте искали да се подложите на тези процедури, но сте били отблъснати от тяхната инвазивна природа. За щастие, в справянето с отпуснатата кожа, това не е нужно. Съществуват нехирургични алтернативи, които са също толкова ефективни в дългосрочен план за стягане на отпуснатата кожа.

В Ethics Body Sculpting ви помагаме да се справите с вашето предизвикателство като подхождаме холистично към вашата желана форма. Вярваме, че ключът към успешната борба с отпуснатата кожа се крие в комбинация от правилно хранене, спорт, грижа за кожата и терапии с иновативни технологии. В стремежа си да ви предоставим не само бързи, но и ефективни и задържащи се дълготрайни резултати, ние използваме експертизата на диетолог, фитнес треньор и специалист в областта на естетичната медицина.

В тази статия ще ви запознаем с естеството на отпуснатата кожа и ще споделим как да я стегнете и тонизирате, за да неутрализирате нейните ефекти върху вашето щастие. Ето и кои са съветите на нашите специалисти, които ще разгледаме по-подробно в следващите редове:

1. Разберете какво е отпусната кожа и защо се появява

Отпуснатата кожа е все по-често срещано предизвикателство. Тя може да се получи навсякъде по тялото. Областите, където може да се наблюдава включват:

 • Корем
 • Бедра
 • Горна част на ръцете
 • Шия
 • Брадичка
 • Челюст
 • Клепачи

Отпуснатата кожа може да повлияе неблагоприятно върху вашето самочувствие. Множество фактори играят водеща роля за нейната поява. Сред тях са рязката загуба на тегло, стареене, нездравословен начин на живот, липса на физическа активност, недостиг на хранителни вещества, бременност и раждане, както и продължителното излагане на слънце.

 • Рязка загуба на тегло
  За съжаление, много хора живеят с убеждението, че стопяването на излишните килограми става с глад, лишения и безкрайно изтощителни кардио тренировки. Гореизброените начини за отслабване дават резултати, но изключително много изтощават тялото и то се насочва към най-достъпните източници на енергия, каквито са мускулните тъкани. Освен мазнини, тялото изгаря и мускулна маса. Кожата губи вътрешната си опора и увисва безформено надолу. Оттук произлиза и терминът “skinny fat” – слаба, но отпусната и безформена фигура.
 • Стареене
  Отпуснатата кожа може да бъде признак на стареене. С напредване на възрастта епидермисът започва да произвежда по-малко хиалуронова киселина и липиди. Кожата губи способността си да задържа хидратация и става нееластична, суха и несияйна. Наблюдава се спад в нивата на колаген и функционален еластин, които са от жизнено значение за еластичността и силата на кожата.
 • Нездравословен начин на живот
  Малко известен факт е, че тютюнопушенето и приемът на алкохол и кофеин имат неблагоприятно влияние върху кожата. Цигарите се не само вредни за цялостното здраве, но и засягат състоянието на кожата. Тютюнопушенето съкращава живота на кожните клетки, влошава еластичността на кожата и води до нежелана пигментация. Алкохолът и кофеинът, от своя страна дехидратират и допълнително увреждат колагена в кожата. Всичко това ускорява стареенето и увисването на кожата.
 • Липса на физическа активност
  Изгарянето на мазнини и топенето на излишните килограми е хубаво да се случва освен с правилно хранене, така и с тренировъчен режим. При липса на физическа активност под формата на силови упражнения, кожата увисва. Развитието на мускулатурата е важно, тъй като по този начин тялото се оформя и кожата остава изпъната.
 • Недостиг на хранителни вещества
  Небалансираният начин на хранене може да доведе до недостиг на два важни за кожата протеина – колаген и еластин. В някои случаи набавянето на оптимални количества от тези вещества само от храната може да се окаже трудно, затова е вероятно да се наложи техният прием под формата на хранителни добавки.
 • Бременност и раждане
  Придобиването на отпусната кожа след бременност е често срещано явление. Периодът след раждане е белязан от множество промени, които имат най-силен ефект върху кожата, талията, седалището и бедрата.

Разберете дали страдате от отпусната кожа или нежелани мазнини

Преди да се впуснем в по-задълбочени съвети за стягане на отпуснатата кожа, ще ви помогнем с точност да идентифицирате вашето предизвикателство. Често клиенти търсят решение как да се справят с излишната кожа. При по-подробен преглед, наши специалисти установяват, че тяхното предизвикателство са нежеланите мазнини, а не отпуснатата кожа. Тези мазнини трябва да бъдат изгорени, за да изглежда тялото стегнато и здраво. Нашите специалисти с радост ти дават 5 съвета за премахването на мастните натрупвания в областта на корема. При нежеланите мазнини, подходящо лечение е криолиполизата с CoolTech – процедура, която чрез контролирано изстудяване елиминира излишните мастни натрупвания.

Ако се колебаете дали страдате от нежелани мазнини или отпусната кожа, ние ви съветваме да направите бърза проверка. Хванете част от проблемния участък с пръсти и стиснете. Ако прихванатата тъкан е по-дебела от 1 см, то тогава най-вероятно става въпрос за излишни мазнини. Ако дори и след проверка не сте сигурни, нашите специалисти ще ви помогнат на място по време на безплатната консултация.

Безплатна консултация

2. Превърнете движението в свое ежедневие

В забързаното съвременно ежедневие, което водим, спортът често остава на заден план. Изключително важно за стягане на отпуснатата кожа, обаче, е редовната физическа активност. Не са нужни изтощителни и интензивни двучасови тренировки във фитнес залата. Ключът се крие в думата постоянство. Ето някои съвети, които биха подобрили мускулатурата и повишили тонуса ви:

 • Силови тренировки във фитнес залата или у дома
  Силовите упражнения увеличават мускулната маса и оформят тялото. Те предотвратяват увисването на кожата след отслабване. За изграждане на мускулатурата, силовите упражнения използват съпротива. При тях може да използвате както собственото си тегло, така и тежести при упражнения като клекове, преси, тяги, коремни преси и лицеви опори. Хубавата новина е, че дори не е необходимо да използвате фитнес оборудване. В домашни условия напълно достатъчни са гирите, фитбол топките и ластичните ленти за разтягане. За да избегнете контузии, нашите специалисти ви препоръчват да започнете с ниско натоварване и постепенно да го увеличите.
 • Плуване
  Когато стане въпрос за стягане на отпусната кожа, плуването е сред най-ефективните решения. Освен, че развива и укрепва всички мускули на тялото, то тонизира кожата и увеличава дихателния капацитет на белите дробове. Предимство на плуването е, че за разлика от силовите упражнения, то не натоварва ставите и е подходящ за хора, които имат проблеми в тази област.
 • Пилатес
  Пилатесът е изключително подходящ метод за стабилизиране на мускулатурата на цялото тяло. Той основно действа върху ядрото на тялото, където се намира центърът на тежестта му в основата на гърба и таза. Там се срещат важни групи мускули, които е важно да бъдат стегнати. Ако ядрото ни е в добро състояние, то тогава сме значително по-способни да развиваме и останалите групи мускули. А както вече знаем, добре развитите мускули стягат отпуснатата кожа и извайват тялото. Освен стегната кожа, пилатесът ни с помага в подобряването на стойката.
 • Лицева йога
  За съжаление, отпуснатата кожа не признава граници. Освен в бедрата, ханша, корема и ръцете, тя може да се срещне в зоната на лицето, шията и брадичката. Съществуват проучвания, които установяват, че лицевата йога стяга кожата, укрепва мускулите на лицето и облекчава напрежението. Йогата за лице включва специфични упражнения и масажи за лицето, които освен, че стягат увисналата кожа, спомагат и за нейното регенериране.
 • Физическа активност в ежедневието
  Истината е, че всякаква физическа активност ще допринесе за стягането на отпуснатата кожа до някаква степен. Движението увеличава притока на кръв към проблемните зони и обогатява кожата с кислород и основни хранителни вещества. За това е добре да се раздвижите във вашето ежедневие. Например вместо да използвате асансьора, се изкачете по стълбите на вашето жилище. При възможност веднъж или два пъти седмично заменете придвижването до работа с кола с ходене пеша. Ако използвате градски транспорт, слезте спирка по-рано и се насладете на разходката. Танцувайте докато си вършите домакинската работа. Изведете кучето на дълга разходка в парка. През уикенда организирайте велопоход със семейството. Изпробвайте нов спорт с приятели, за да се мотивирате взаимно. Организирайте кратки тренировки по бягане с партньор сутрин рано или вечер след работа. Ако живеете в близост до морето, бягайте по плажа. Пясъкът обира натиска върху ставите и спомага да се тренират много повече мускули. Възможностите са много. Най-важното е да сте постоянни и да се наслаждавате на активностите, които сте избрали.

3. Подсилете красотата си отвътре с правилния хранителен режим

Правилното хранене е ключово за оформянето на желаната фигура. Само по себе си обаче, то не е достатъчно за постигане на исканите резултати. Ефективната борба срещу отпуснатата кожа се крие в комбинирания подход от естетични процедури, здравословно хранене, тренировъчен режим и правилна грижа за кожата.

Ето няколко съвета за това как да подобрите хранителните си навици и да възстановите здравината и еластичността на вашата кожа.

 • Заложете на храни съдържащи колаген
  Както установихме в по-горните редове, колагенът е жизненоважен за еластичността и добрият вид на кожата. Той е протеин, който образува съединителна тъкан в тялото. Нашият организъм натурално произвежда колаген, но с напредването на възрастта това производство намалява. Колагенът също така се изчерпва при нездравословно хранене, хормонален дисбаланс, дехидратация и прекомерно излагане на слънце. Храните с богато съдържание на колаген са костен бульон, яйчен белтък, риба, стриди и други морски дарове. Ако не успеете да си добавите колаген от храната, е добре да го приемете под формата на хранителна добавка.
 • Избирайте висококачествени протеини и мазнини
  Висококачествените протеини като риба, пуешко месо, соеви култури, бобови растения и здравословни мазнини като авокадо, маслини, кокос и сурови ядки ще ви помогнат в борбата с отпуснатата кожа.
 • Консумирайте храни богати на витамин C
  Витамин С е много силен антиоксидант, който насърчава производството на колаген и се грижи за стегнатия и здрав вид на вашата кожа. Храните с високо съдържание на витамин С въздействат благоприятно върху кожата като я правят по-хидратирана и еластична. Цитрусите, зеленолистните растения, лютите чушки, както и някои други плодове и зеленчуци са изключително подходящи за стягане на отпуснатата кожа. Интересен факт е, че лютите чушки, освен, че са богати на витамин С, съдържат капсаицин, който подпомага бързото изгаряне на калориите и влияе благоприятно върху процесите на кръвоснабдяване на кожата.
 • Вода, вода и пак вода!
  Оптималната хидратация възстановява еластичността на кожата. Вашата възраст, тегло и начин на живот определят необходимото количество вода, което трябва да консумирате ежедневно. Нашите специалисти препоръчват прием на два литра – 6-8 чаши вода дневно. Това не само подобрява хидратацията на кожата, но и ограничава трансепидермалната загуба на вода от тялото.
 • Яжте повече зеленчуци
  Зеленчуците заздравяват цялостната структура на кожата. Те освобождават организма от задържаните течности. Спанакът, карфиолът, броколите, морковите, целината, аспержите и лука са препоръчителни, тъй като са богати на лецитин и антиоксиданти, което ги прави много добри диуретици. Авокадото, чесънът и аспержите, от своя страна, укрепват еластичността на кожата.
 • Кажете сбогом на газираните напитки
  За да запазите вашата кожа хидратирана, трябва да приемате голямо количество течности. В това число, обаче, не попадат газираните напитки. Освен огромното им съдържание на захар, газираните напитки задържат вода в тялото и нарушават микроциркулацията, което води до появата на отоци. Ние ви съветваме да ги замените с минерална вода с резенче лимон, сок от прясноизстискани плодове или здравословни билкови чайове.
 • Ограничете алкохола, цигарите и кафето
  Алкохолът, кофеинът и тютюнопушенето намаляват еластичността на кожата. Те съкращават живота на кожните клетки и влошават тяхната еластичност. В някои случаи водят и до нежелана пигментация. Кожата остава дехидратирана, с увреден колаген и изглежда увиснала и състарена.

4. Положете цялостна грижа за вашата кожа

Отпуснатата кожа е нужно да се третира както вътрешно, така и външно. Ние от Ethics Body Sculpting вярваме, че цялостният подход е най-подходящ за справяне с всяко едно предизвикателство. Ние подхождаме холистично към личността и създаваме индивидуален план за всеки наш клиент. Комбинираме иновативни естетични процедури с внимателно изготвен хранителен и тренировъчен режим. С помощта на нашите специалисти ви изготвяме индивидуален план, съобразен с вашия начин на живот и ежедневие. В допълнение към хранителния и тренировъчен режим, се фокусираме върху иновативните неинвазивни процедури. Работим с утвърдени апаратни технологии на пазара VelaShape III и X-WAVE, с които ви предоставяме забележими резултати дори след първата сесия. Анализираме резултатите както по време на програмата, така и след нея. Съдействаме на нашите клиенти с полезни съвети и се грижим за тяхното самочувствие по време на целия процес. Фокусираме се върху постигането на ефективни и дълготрайни резултати.

Ние от ETHICS Body Sculpting вярваме, че положителната промяна започва отвътре навън. Подкрепяме ви и се грижим за вашето самочувствие във всяка една крачка в пътя към изграждане на желаната фигура. Смятаме, че всеки има право да подобрява както личността, така и външния си вид. Не от суета, а от любов към себе си.

В следващите редове споделяме с вас бързи и лесни трикове за стягане на кожата.

 • Поглезете се с масаж
  Масажът стимулира кръвообращението на съединителната тъкан и обмяната на веществата. А както вече знаем, това е изключително ефективно при стягане на кожата. Ако нямате възможност да посетите професионалист, препоръчваме ви да се поглезите с масаж у дома. Използвайте ръкавица от луфа и с кръгообразни движения масажирайте зоните на тялото, които искате да стегнете. По този начин ще стимулирате съединителната тъкан. За по-голям ефект, масажът е добре да се прави сутрин.
 • Ексфолирайте кожата си редовно
  Ексфолирането помага за стягане на кожата след драстично отслабване. То също така помага за премахване на мъртвите клетки на кожата и я прави гладка и сияйна. Освен разнообразните ексфолиращи кремове и мазила, които се предлагат на пазара, съществуват и домашни продукти, които са също толкова ефективни за целта. Морската сол и кафето са отличен пример. Използвайте морска сол или кафе като ексфолиант веднъж дневно три пъти седмично. Това ще увеличи притока на кръв към ексфолираната зона и ще подпомогне елестичността на вашата кожа. Не забравяйте да хидратирате кожата си добре след всяко ексфолиране.
 • Вземете си контрастен душ
  Изкъпете се с контрастен душ, като редувате студена и гореща вода. Това ще подобри кръвообращението ви и ще тонизира кожата и ще стимулира кръвоносните съдове. Важно е студеното въздействие да продължи по-кратко отколкото горещото. Също така е препоръчително процедурата да започне с гореща вода и да завърши със студена.
 • Пробвайте алкална баня
  Веднъж седмично си вземете алкална баня. Добавете около четири лъжици алкални соли към водата във ваната, потопете се в нея и се насладете на лечебните и свойства. Алкалната баня прочиства и детоксикира кожата на цялото тяло.
 • Избягвайте козметични продукти, съдържащи сулфати
  Препоръчително е да не използвате кремове, шампоани, балсами, сапуни и душ гелове съдържащи сулфати. Сулфатите изсушават кожата и тя губи своята хидратация и еластичност. Това може да доведе до бръчки, отпусната кожа, а понякога дори и до акне. По възможност използвайте органична козметика с изчистен състав.
 • Спете на хладно
  Специалистите препоръчват температурата за спане да не надвишава 20 градуса. Ако ви е хладно, вместо да увеличите градусите, се завийте с допълнителни завивки. Прекалено топлото жилище изсушава въздуха и отнема хидратацията на кожата, като ограничава нейните функции. Хидратацията е важен фактор за цялостното състояние на кожата.

5. Доверете се на иновативните технологии за оформяне на тялото

Правилното здравословно хранене и редовната физическа активност са ключови при стягането на отпуснатата кожа. Сами по себе си, обаче, те не биха предоставили бързи и ефективни резултати. Тяхната комбинация с неинвазивни естетични процедури ги прави така успешни. В ETHICS Body Sculpting използваме най-новите и безоперативни технологии в съвременната козметология, за да предоставим на клиентите си ефективни и комфортни процедури. С помощта на водещи специалисти в областта на естетичната медицина и световно признатите технологии – VelaShape III и X-WAVE, ние гарантираме решение на всяко ваше предизвикателство. Нашите апаратни технологии са напълно безопасни и одобрени от FDA. Процедурите, извършвани в комбинация от двата апарата, са подходящи за третиране на вътрешни и външни бедра, дупе, ръце, корем, паласки, бричове, колене, подбедрици и в някои случаи двойна брадичка.

Оформяне на тялото с VellaShape III

VelaShape III е най-известната технология за неинвазивно стягане на отпуснатата кожа и за редукция на целулита. Апаратът съчетава двуполюсна радиочестота, която затопля в дълбочина до 15 мм, инфрачервена светлина, нагряваща тъканта до 3 мм и вакуум, който доставя енергия до дълбоките слоеве на кожата. Повишената температура на тъканите и колагеновите фибри увеличава кръвообращението, подобрява клетъчния метаболизъм и засилва образуването на нов колаген. А масажните ролки на апарата подобряват лимфния дренаж. Още след първата процедурата, кожата изглежда видимо по-гладка, еластична, стегната, с редуциран целулит. Клиничните проучвания показват намаляване със средно от 1 до 3 см на третираната зона. Броят на нужните процедури е строго индивидуален за всеки клиент. Резултатите са ефективни и гарантирани. Те се разгръщат във времето и се запазват дълго благодарение на стимулирането на процеса неоколагенеза – синтез на нов колаген.

Процедурата с VelaShape III е безопасна и е подходяща за всеки тип кожа. Клиентите ни споделят, че усещат леко затопляне по време на сесията, което наподобяват на приятен, отпускащ и загряващ масаж. Процедурата няма възстановителен период, което означава, че веднага след сесията може да се върнете към нормалното си ежедневие. Възможно е при по-чувствителна кожа, тя да се зачерви и да остане така в продължение на няколко часа след процедурата, след което бързо да се успокои без да се третира с кремове и мазила.

VelaShape III технология за редукция на целулита

Оформяне на тялото с X-WAVE

X-WAVE е иновативна технология за намаляване на целулита и за подобряване на цялостното състояние на кожата. Чрез силата на насочените вибрации, апаратът засилват микроциркулацията в третираните тъкани и стимулира отделянето на излишните токсини. X-WAVE се използва за провеждане на процедури за стягане на кожата, редуциране на целулита, лечение на стрии, подобряване на циркулацията на кръвта и клетъчния метаболизъм. Терапията е безоперативна и напълно безболезнена, без необходимост от възстановителен период. Резултатите са видими още след първата терапия. Нашите клиенти не изпитват дискомфорт и при тях не се наблюдават странични ефекти. Важно е да се отбележи, обаче, че такива са възможни под формата на леко и временно зачервяване на третираната зона, оток и сърбеж.


Стягането на отпуснатата кожа е напълно възможно и вие вече знаете как. Време е да пристъпите към оформянето на вашите тяло и ум с ETHICS Body Sculpting. Запазете своята безплатна консултация още сега или ни се обадете на +359 893 333 384.

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ
Свали наръчника за „Трите най-важни фактора за изящна фигура“