Защо холистичният подход е важен при справянето с целулита

Holistichen_podhod_cellulite_1126x540

Целулитът е едно от най-големите и упорити предизвикателства по пътя към желаната фигура. Ако сте се сблъсквали с портокаловата кожа, не сте единствени – близо 90% от жените по света са запознати с това предизвикателство отблизо. На пазара се предлагат разнообразни диети, медикаменти и козметични препарати, обещаващи бързи и лесни резултати. Истината е, че борбата с целулита е изключително предизвикателна и подобни методи често не водят до успех. За постигането на ефективни и задържащи се резултати е нужна комплексна грижа за тялото.

В Ethics Body Sculpting вярваме, че тялото и ума са едно цяло и за тях трябва да се мисли холистично. За да скулптурираме желаната фигура, стартираме промяната отвътре навън. Смятаме, че успешната борба с целулита се крие в комбинация от хранителен режим, тренировъчен план и терапии с иновативни технологии. Ето защо в следващите редове ще споделим за ключовото значение на холистичния подход при справянето с портокаловата кожа. Ще разгледаме по-отблизо следните въпроси:

  1. Какви са причините за поява на целулита
  2. Какво представлява холистичния подход
  3. Защо е нужен холистичен подход при ефективното редуциране на целулита
  4. Какво включва холистичния подход на Ethics Body Sculpting при справяне с целулита по тялото
  5. Какви са резулатите от холистичния подход на Ethics Body Sculpting при редуциране на целулита

Защо холистичният подход е важен при справянето с целулита - Ethics


1. Какви са причините за поява на целулита

Целулитът е козметичен проблем, който се появява при нарушаване на релефа на кожата. Най-често, това става вследствие на неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан и циркулаторни проблеми. Той се наблюдава в зоната на ханша, бедрата, корема и подбедриците, но е възможно да се прояви и в задната част на ръцете. Съществуват различни теории за причините за появата на целулит. За появата му допринасят множество фактори като те задействат, поддържат и влошават състоянието му. Сред тях са:

Хормонални фактори

Ключова роля за образуването на целулит играе женският полов хормон – естроген. При навлизане в менопауза, естрогенът намалява, с това и притокът на кръв към съединителната тъкан. Мастните клетки се увеличават, а циркулацията и производството на колаген намаляват. За появата на портокалова кожа допринасят и други хормони, като инсулин, адреналин, норадреналин, тероидните хормони и пролактина.

Генетични фактори

Генетичните фактори, които определят индивидуалната предразположеност към целулит включват скоростта на метаболизма, разпределението на подкожните мазнини, етническата принадлежност и кръвообращението.

Нездравословно хранене

Не е тайна, че високата консумация на транс-мазнини, въглехидрати и сол и недостатъчният прием на вода, фибри и зеленчуци допринасят за образуването на целулит. Алкохолът, кафето и тютюнопушенето също влошават състоянието на кожата и водят до появата на целулит.

Недостатъчна физическа активност

Хората, които водят заседнал начин на живот, страдат от по-голям риск от появата на целулит. Липсата на физическа активност води до лошо кръвоснабдяване и влошен лимфен дренаж. Това може да стимулира процеса при образуването на портокалова кожа.

Стрес и съвременен начин на живот

Стресът повишава значително нивата на катехоламините адреналин и норадреналин, които са част от хормоните свързани с натрупването на мазнини. Друг малко известен фактор е, че носенето на прекалено тесни и полепнали по тялото дрехи и бельо може да ограничи свободната циркулация на кръвта към бедрата и седалището и да допринесе за развитието на целулит.

Какви са причините за поява на целулита - Ethics

2. Какво представлява холистичния подход

Холистичният подход за справянето с целулита представлява комбинирана грижа за тялото, която включва индивидуално изготвен хранителен режим, тренировъчен план и естетични процедури с иновативни технологии. Правилният хранителен режим помага за намаляване на подкожната мастна тъкан и влияе благоприятно върху процесите на кръвоснабдяване на кожата. Здравословната храна подхранва и укрепва еластичността на кожата и подобрява цялостното здраве. Тренировъчният режим, от своя страна, подпомага изгарянето на мазнините, дренира проблемните зони и предпазва мускулите от хипотрофия. По този начин подкожните мазнини намаляват, целулитът се редуцира и мускулите на тялото се оформят и кожата не увисва. А естетичните процедури с иновативни технологии гарантират по-бързи и ефективни резултати, видими дори след първата терапия. В Ethics Body Sculpting се доверяваме на иновативни технологии и използваме най-ефективните и безопасни процедури при редуцирането на целулита с VelaShape III и X-WAVE.

Какво представлява холистичния подход - Ethics

3. Защо е нужен холистичен подход при ефективното редуциране на целулита

Широко разпространено е схващането, че целулитът засяга единствено хората, които са с наднормено тегло. Истината е далеч от това. Ниското тегло не гарантира защита срещу портокаловата кожа. Дългогодишни спортисти и атлети също се сблъскват с това предизвикателство.

Пълното премахване на вече образувалия се целулит е предизвикателна задача. За съжаление, портокаловата кожа често не реагира на самостоятелни традиционни диети и упражнения. Поради специфичния си начин на образуване, целулитът може да се запази дори след отслабване и значително намаляване на подкожната мастна тъкан и да се наблюдава при сравнително слаби хора. Затова най-успешно той се редуцира с комбинация от естетични процедури, индивидуални тренировъчни и хранителни режими. Холистичният подход гарантира ефективни и дълготрайни резултати. В статията Какво включва печелившата комбинация за редуциране на целулита с радост споделяме с вас по-детайлна информация за холистичния подход като най-ефективния начин за справяне с целулита.

Резулатите от холистичния подход на Ethics

4. Какво включва холистичния подход на Ethics Body Sculpting при справяне с целулита по тялото

В Ethics Body Sculpting нашите специалисти разглеждат цялостно личността и създават индивидуален план за справянето с предизвикателството на всеки. След безплатна консултация със специалист от нашия екип, ние ви изготвяме индивидуален план съобразен с вашите нужди, навици и цели. Планът включва: безоперативни естетични процедури с водещи апаратни технологии – VelaShape III и X-WAVE, хранителен режим с възможност за приготвяне на индивидуално меню, тренировъчен план, анализ на резултатите и грижа по време на и след програмата. Уповавайки се на експертизата на body sculpting консултанти и  водещи диетолози, ние се стремим да скулптурираме тялото и да ви дарим със заслужено самочувствие, за да можете да се радвате на всяка една стъпка от трансформацията си. Вярваме, че по този начин ще постигнете най-добрата версия на себе си. Не от суета, а от любов към себе си.

Нашата цел е да изготвим план, който ще ви мотивира да продължите да поддържате фигурата си, дори след края на изготвената от нас програма.

VelaShape III технология за редукция на целулита - Ethics

5. Какви са резултатите от холистичния подход на Ethics Body Sculpting при редуциране на целулита

Клиентите ни в Ethics Body Sculpting се радват на видими резултати с нашия холистичен подход. Чудесно доказателство за това е трансформацията на Калина. Още с идването си в естетичния център, Калина беше в идеална форма. Тя потърси нашите услуги, защото искаше да завинаги да се раздели с целулита и да скулптурира силуета си. Когато стартирахме нейното ETHICS® изживяване, размерът на ханша и беше 101 cm.

След консултация, нашият екип от специалисти изготви индивидуален 4-седмичен план за Калина, който се състоеше от няколко основни компоненти. Първият от включваше провеждането на процедури с VelaShape III – технология, която комбинира инфрачервена светлина, биполярна радиочестота и вакуум, за да предизвика дълбоко загряване на тъканите и колагеновите фибри. Терапиите с апарата увеличават кръвообращението и стимулират лимфния дренаж. По този начин клетъчният механизъм се подобрява и се засилва образуването на нов колаген. Резултатът е гладка и стегната кожа, с редуциран целулит.

В допълнение, по време на своята 4-седмична трансформация Калина спазваше и създаден от нас, балансиран хранителен режим, съчетан с умерена физическа активност и йога два пъти седмично. Комбинацията от естетични процедури и хранително-тренировъчен режим позволи на Калина да намали обиколката на ханша с 3 см и да редуцира целулита по бедрата и седалището.

. Какви са резултатите от холистичния подход на Ethics Body Sculpting

Целулитът е предизвикателство, с което можете да се справите и вие вече знаете как. Време е да пристъпите към оформянето на вашите тяло и ум с ETHICS Body Sculpting. Запазете своята безплатна консултация още сега или се свържете с нас на +359 893 333 384.

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

Свали наръчника за „Трите най-важни фактора за изящна фигура“

Comments (1)

Im very happy to find this web site. I wanted to thank you for your time just for this fantastic read!! I definitely liked every bit of it and i also have you book-marked to see new things in your website.

Leave a comment