Най-често задаваните въпроси преди старта на естетични процедури

Chesto_zadavani_vyprosi_1126x540

Ние от Ethics Body Sculpting добре познаваме предизвикателствата, с които всяка жена се сблъсква. За да ви улесним и да сме максимално полезни в разбирането и справянето с тях, подбрахме най-често срещаните въпроси преди стартирането на естетични процедури.

Ще ви потопим в дълбините на естетиката, като ви запознаем подробно с холистичния подход и неинвазивните процедури в Ethics Body Sculpting, които изпълняваме с лично отношение и внимание към предизвикателствата на тялото.

Ето защо направихме специално интервю с body sculpting консултанта ни Ваня Стайкова, което ще отговори точно и ясно на въпросите ви за различните естетични терапии, които предлагаме.

  1. Кои са технологиите, които използваме при редуциране на нежеланите мазнини, целулит, стрии и стягане на кожата?
  2. Кои са технологиите, които използваме при възстановяване след раждане?
  3. Безопасни ли са апаратите?
  4. За кои области от тялото са подходящи терапиите?
  5. Усеща ли се болка по време на терапията с апаратите?
  6. Кога може да се забележи резултат?
  7. Пречат ли терапиите на ежедневието?
  8. След колко процедури се забелязва ефектът?

1. Кои са технологиите, които използваме при редуциране на нежеланите мазнини, целулит, стрии и стягане на кожата?

 •  Технологиите, които използваме за редуциране на нежелани мазнини:

В Ethics Body Sculpting третираме нежеланите мазнини с 2 от най-популярните и ефективни технологии на международно ниво. Това са иновативните апарати на Velashape III и Cooltech.

Velashape III използва комбинацията от инфрачервена светлина, биполярна радиочестота и вакуум. Провеждането на криолиполиза става с Cooltech – най-безопасната и ефективна технология за криолиполиза. В комбинация с криогенната технология, тя кристализира мастните клетки и предизвиква тяхното намаляване.

За да има по-голям ефект, към процедурите с тези двете технологии, съветваме нашите клиенти паралелно да поддържат здравословен начин на живот. Нашият body shaping консултант д-р Константин Маламов изготвя персонализирани режими за хранене и двигателна активност. Този тип консултация и напътствия са в основата на нашата холистична грижа.

 • Технологиите, които използваме за редуциране на целулит:

Технологията Velashape III може да се използва при различни процедури. Тя е сред най-ефективните и безопасни процедури при редуцирането на целулита. Апаратът стимулира кръвообращението на тъканите чрез загряване и това подобрява клетъчния метаболизъм като помага за образуването на повече колаген. С тази терапия кожата се възобновява и става по-еластична и гладка.

Вторият апарат, който използваме за безопасното редуциране целулита е X-WAVE. По време на процедурата вълните на апарата предизвикват механичен масаж. Той разрушава фиброзни стени, вследствие се разделят мастните депа. Благодарение на допълнителните насочени вибрации се освобождават излишните мастни натрупвания, вода и токсини от кожата. С това се подсилва микроциркулацията в третираните тъкани като редуцира подкожните сраствания и излишните токсини.

 • Технологиите, които използваме за редуциране на стрии:

Стриите се появяват вследствие от разтягане на кожата, предизвикани от пубертет, рязко напълняване, бързо покачване на мускулна маса и бременност. Апаратът, който използваме за редуцирането им в нашия център – Stria Ex, е иновативна технология, която редуцира 80% от видимите белези по тялото и подпомага по-добрия външен вид още след първата процедура. И всичко това без странични ефекти.

Цялостната процедура се съчетава със специални козметични кремове за домашна грижа – Active Cream и Body Stretch Mark Cream. След нанасяне Active Cream действа загряващо на зоната, като по този начин засилва кръвообращението и възстановява тъканта. За пълния ефект от процедурата е необходимо да се нанася всеки ден след вашата първа терапия със Stria Ex. Body Stretch Mark Cream пък се употребява след Active Cream. Той стимулира образуването на колаген и предотвратява повторната поява на стриите.

 • Технологиите, които използваме за стягане на отпуснатата кожа:

Технологиите на Velashape III и X-WAVE не само редуцират целулита и нежеланите мазнини, но комбинирането им последователно води до подобряването на структурата на кожата и стягането ѝ.
Неинвазивната технология на Velashape III спомага образуването на нови колагенови влакна, които правят кожата по-стегната и по-еластична. Апаратът X-WAVE пък спомага за цялостното състояние на кожата. С насочените си вибрации подсилва микроциркулацията в третираните тъкани, като редуцира подкожните сраствания и излишните токсини, и стимулира образуването на колаген.

2. Кои са технологиите, които използваме за възстановяване след раждане

Технологиите тук зависят специфично от първоначалната консултация с клиентите. Всички апарати – VelaShape III, X-WAVE и Stria Ex, са напълно безопасни и приложими при справянето с възстановяване след раждане. В зависимост от целите и желаните резултати, в персонализирания план комбинираме терапии с повече от един апарат.
Важно е да отбележим, че предлагаме криолиполиза с CoolTech на жените, които са раждали преди 1 година и на тези, които са минали предварителна консултация с гинеколог. Това се налага поради спецификата на процедурата. Криолиполизата кара мастните клетки да се кристализират като температурата на тъканите в третираната зона се редуцира.

Виж как да постигнеш пълна промяна след раждане в рамките на няколко месеца с програмата на ETHICS Body Sculpting.

3. Безопасни ли са апаратите?

В Ethics Body Sculpting се доверяваме на световно доказани и безопасни технологични апарати. Технологиите на VelaShape III, Cooltech, X-WAVE и Stria Ex притежават специални сертификати, които гарантират пълна безопасност по време на терапията. Всеки от тях е преминал през редица предварителни прегледи.

4. За кои области от тялото са подходящи терапиите?

Процедурите с неинвазивните апарати VelaShape III, Cooltech, X-WAVE и Stria Ex позволяват терапии на зоните корем, паласки, седалище, бедра (външна и вътрешна част, брич, банана рол) и двойна брадичка.

При жени след бременност се препоръчва предварителна консултация с гинеколог, тъй като спецификата на третираните зони там е деликатна.

5. Усеща ли се болка по време на терапията с апаратите?

Повечето ни клиенти описват терапията с VelaShape III като загряващ и отпускащ масаж. Имаме такива, които по време на своята терапия дори си почиват от забързаното им ежедневие и натоварен график.

При терапиите с Cooltech в началото се усеща с лек дискомфорт в следствие от криолиполизата и изстудяването на мастните клетки. Но това е само временно. Цялата терапия действа релаксиращо и безболезнено в рамките на около 90 минути.

Терапията с X-WAVE има специално модифициран импулс, който предизвиква вибрации и усещането по време на терапията е напълно безболезнено, като наподобява лек масаж.

Stria Ex заличава стриите и няма странични ефекти върху кожата ви. Използва се апликатор, който засилва кръвообращението и спомага за възстановителния процес на тъканта. Терапията е иновативна и се комбинира с козметични кремове за вкъщи за по-добър ефект.

Всички апарати са подходящи и приспособени за възстановяване след раждане. Самите терапии протичат безболезнено и ще помогнат при справянето с основните предизвикателства при постигането на желаната фигура. Но преди старта винаги съветваме за предварителна консултация с гинеколог, за да подсигурим ефекта и безопасността на пълния цикъл от естетични процедури.

6. Кога може да се забележи резултат?

Желаните резултати ще се забележат в период от няколко седмици. Важен фактор е и здравословният режим, който ще подсили ефекта от процедурата и ще допринесе за търсените резултати. С холистичния ни подход се стремим да покажем положителните ефекти от регулярна грижа за тялото и дългосрочните резултати от нея. Затова предлагаме тренировъчен и хранителен режим, които са перфектното допълнение към естетичните терапии.

7. Пречат ли терапиите на ежедневието?

Един от плюсовете на неинвазивните процедури е, че не изисква възстановителен период. След процедурата вие спокойно можете да продължите своето ежедневие. Дори част от клиентите ни идват в обедната си почивка. Разбира се, ако индивидуалният ви план включва хранителен и тренировъчен режим, ще изисква постоянство, за да имате максимални резултати.

8. След колко процедури се забелязва ефектът?

Броя процедури се определя след индивидуалната консултация. На нея обсъждаме детайлно продължителността, нужното количество процедури както и графика на тяхното случване. Всеки индивидуален план е съобразен с ежедневието ви. Продължителността се определя според желаните от вас промени и количеството предизвикателства, които третираме.

Надяваме се да сме ви били полезни и да имате малко повече яснота към технологията и естетичните ни методи. Холистичният подход, който прилагаме в нашата практика е с иновативна апаратура и индивидуално отношение към предизвикателствата на тялото. Целите ни са да подсигурим максимален комфорт и хармония на нашите клиенти, за да се почувстват пълноценно с кожата и ежедневието си.


В Ethics Body Sculpting ще ви насочим с професионални съвети и план за желаната от вас трансформация. Можете да си запазите час при нас още сега безплатна консултация или ни се обадете на +359 893 333 384.

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

Свали наръчника за „Трите най-важни фактора за изящна фигура“