Scroll Top

Топ терапии за лятото спрямо фигурата

Top_terapii_1126x540

Най-накрая можем да кажем, че дългоочакваното лято е тук. Време е да захвърлим зимните дрехи с по-леки и свежи сетове, и да се отдадем на незабравими моменти. Но как да подготвим тялото си за тях? Познаването на типа форма на тялото ще ви помогне да изглеждате и да се чувствате добре. Нашият екип от body shaping специалисти в Ethics Body Sculpting подготви кратко ръководство за типовете форма на тялото и как тяхното правилно естетическо третиране може да оформи силуета ви дълготрайно, не само за летния сезон.

 1. Основните типове форма на тялото
 2. Защо трябва да познаваме добре тялото си
 3. Ефективни неинвазивни процедури за тялото

1. Основните типове форма на тялото

Определянето на типа форма на тялото може да стане у дома пред огледалото. За да можете внимателно да наблюдавате структурата му и ясно изразените линии на фигурата ви препоръчваме да бъдете облечени само по бельо. Опознавайки по този начин тялото си, по-лесно можете да достигнете до избора на летните свободни сетове за предстоящата ви ваканция и да локализирате зоните върху, които бихте искали да работите. Ето и кои са по-често срещаните типове форми.

 • Овална форма – позната като тип „ябълка“. Значителни признаци на тялото с форма на ябълка включват по-кръгло очертание и липса на талията. Ако вашите измервания на ширината на раменете, бюста и ханша са много сходни или дори идентични, вероятно сте с подобен тип форма.
  Стилистичен съвет: Дрехи стеснени в талията биха създали ефекта на вталяване в средната част на тялото ви.
 • Триъгълната форма на тялото – тя се идентифицира с талия, по-широка от областта на бюста, изобразяваща триъгълник в горната част на тялото. Подобно на начина, по който е оформена крушата, тази фигура е стройна в горната си част и по-широка в бедрата и краката. Ако размерите на раменете и бюста ви са по-малки от ширината на бедрата, вероятно сте с крушовидна форма на тялото.
  Стилистичен съвет: Лятото носете рокли, които подчертават раменете, ръцете и гърба ви, а в областта на талията пристегнете, за да създадете по-голям контур.
 • Обърнат триъгълник – това е обърнатата версия на триъгълната форма на тялото. Характеризира се с по-широки рамене и с по-тясна зона на ханша. Това е друг тип атлетична форма, тъй като талията и краката имат значително по-малка ширина от бюста и раменете. Ако бюстът и бедрата ви са около една и съща ширина, но талията ви е значително по-малка, то имате форма на тялото „обърнат триъгълник“.
  Стилистичен съвет: Когато избирате дрехи за този тип тяло, подчертайте долната си половина и издължете краката си с открити обувки.
 • Правоъгълна форма на тялото – тип фигура, при която ширина на раменете, бюста и бедрата е сходна. Този тип тяло често се описва като атлетично телосложение, тъй като жените, които се идентифицират с него, имат характеристики с подобни ширини.
  Стилистичен съвет: Експериментирайте с различни слоеве и пропорции на дрехите.
 • Форма на пясъчен часовник – характеризира се с добре дефинирана талия. Този тип тяло е кръстен на очертаната форма на талията ви в сравнение с бюста и бедрата. За да определите дали имате форма на пясъчен часовник, разгледайте тялото си в огледалото в цял ръст. Можете също да определите тази форма, като измерите раменете, бюста и бедрата. Подобно на формата на правоъгълник, всичките ви измервания на тялото ще бъдат около една и съща ширина, с тази разлика, че фигурата на пясъчния часовник е с изразен контур на талията.
  Стилистичен съвет: Облечете се за тялото си, като подчертаете уникалната си талия и не забравяйте да изберете дрехи, които изписват фигурата ви, вместо да я прикриват.

Освен че определянето на формата на тялото ви помага в разбирането и обичта към тялото ви, то също така може да ви сигнализира за някои предизвикателства, с които то иска да се справи.

Стягането на фигурата и оформяне на силуета може да бъде доста приятен, безопасен и безоперативен процес. В Ethics Body Scultping наблюдението върху фигурата ви и структурата на тялото ви ни помага при съставянето на вашия индивидуален план оформяне на тялото.

2. Защо трябва да познаваме добре тялото си

Макар в общата практика да разграничаваме няколко основни форми на тялото, всяко едно тяло е красиво и уникално само по себе си. Но понякога усилията за оформяне на тялото с диети и упражнения не дават резултат. Това е така, защото физиката на тялото ни се определя от различни процеси в организма като метаболизъм, количество на произведените хормони, психологически характеристики на човек, структурата на костите, генетичната пермутация, хормоналната комбинация, начина на живот и други.

Ето защо за доброто скулптуриране на тялото ние в Ethics Body Sculpting използваме така наречения холистичен подход. За да имаме дълготрайни и впечатляващи резултати, в индивидуалните планове на нашите клиенти, ние предлагаме комбинация от двигателна активност, режим на хранене и неинвазивни процедури с водещи апаратни технологии. Този план-програма е изцяло съобразен с ежедневието на клиента, спецификите на организма му и мерките на тялото му.

„Вярвам изцяло в комбинирания подход, при третирането на предизвикателствата, с които се сблъсква организма ни. Човешкото тяло е силно адаптивно и винаги търси хомеостаза или така нареченото равновесие в околната среда. Практиката ни доказва обаче, че постигането на това равновесие може да отнеме известно време, тъй като е нужно да се разчупят старите модели, с които тялото е свикнало. Това, което споделям на клиентите ни е, че положителната промяна изисква време и последователност, и че ефективността на естетичните процедури, които предлагаме за Body Sculpting в ETHICS Dr. Kostov дават най-добри и дълготрайни резултати с паралелното водене на физически упражнения и хранителен режим. Това е така, тъй като последните имат силно благоприятно влияние върху подобряването на метаболизмите. Апетитът се приспособява към новия прием на енергия, а физическата активност в комбинация с естетичните процедури, се превръщат в естествена част от деня.“ – Д-р Константин Маламов

 

3. Ефективни неинвазивни процедури за тялото

Във вашия индивидуален план се крие тайната на желаната ви фигура. След като се запознаем с детайлите на вашето тяло и след като заедно поставим целите ви, нашият екип от специалисти съставя програма с подходящите естетични терапии за вашата форма и към тях за още по-голям ефект добавя хранителен/тренировъчен режим.

3.1. Елиминиране на подкожни мазнини с CoolTech

Ако сте се чудили как безопасно и ефективно да се сбогувате с нежеланите мазнини по тялото, то днес ще сложим край на съмненията ви. С индивидуален план с режим и с криолиполиза от CoolTech ще се насладите на лятната ваканция в желаната от вас форма.

Криолиполизата остава сред най-горещите трендове в неинвазивните и ефективни естетични терапии в цял свят. Процедурата нехирургично предизвиква контролирано изстудяване на мастните натрупвания и е предназначена да намали локализираните подкожни мазнини или изпъкналости, които не реагират на диета и упражнения.

Научете повече за CoolTech – най-безопасната и ефективна технология за криолиполиза.

Премахване на нежелани мазници с CoolTech

3.2. Редуциране на целулита с X-Wave

Лятото е сезонът на късите панталонки и роклите. Ако имате притеснения за релефната повърхност по кожата си, не се безпокойте – не сте единствена. Близо 90% от жените в световен мащаб са се сблъсквали с портокаловата кожа. За да редуцираме целулита, в пакетните си предложения, ние ви предлагаме комбинация или самостоятелно две от най-популярните технологии в естетичната медицина – VelaShape III и X-WAVE, като към тях допълваме холистичната ви програма с персонализиран тренировъчен или хранителен режим.

Процедурите за намаляване на целулита с X-WAVE използват силата на насочените вибрации. Това е процес, който намалява мастната тъкан, като същевременно увеличава производството на колагенови и еластинови влакна под кожата. Това двойно усилие се комбинира, за да създаде по-тънък и изваян вид, и по-гладка кожа, без бучки и неравности. Клиентите ни виждат видими подобрения още след първите сесии.

Вижте кои са най-ефективните и безопасни процедури при редуцирането на целулита.

X-WAVE технология за редукция на целулита

3.3. Стягане и тонизиране на кожата с VelaShape III

В топлите сезони кожата остава най-потърпевша от слънчевите лъчи и сухия въздух. Това допълнително влияе на свежестта ѝ. Процедурите за стягане на отпусната кожа могат да спомогнат за подобряване на външния ѝ вид. Една от технологиите, които използваме за тази цел в Ethics Body Sculpting, е най-популярният апарат за неинвазивно стягане – VelaShape III.

Технологията на VelaShape III използва комбинация от инфрачервена светлина, биполярна радиочестота и вакуум. Така те имат двойна сила – редуцират мастната тъкан, като същевременно стягат отпуснатата кожа и имат по-гладък и стегнат вид. Процедурите с този апарат също така насърчават естественото производство на колаген и еластин от тялото, които са двата основни елемента за здрава, тонизирана и младолика кожа.

Разберете повече за мисията възможна: трайно стегната визия с холистичен подход.

VelaShape III технология за редукция на целулита

3.4. Премахване на стрии със Stria EX

Процедурите със STRIA EX е сред най-новите и успешни технологии за редуциране на стриите с до 80%. Това предизвикателство, наслоявало се в годините, всъщност може да бъде неутрализирано за няколко седмици до степен. Иновативните терапии на Stria Ex преминават без болка и без странични ефекти. Един от ключовите фактори за успеваемостта на случаите се крие в комбинацията от професионални процедури с кремове за домашна грижа.

Разберете всичко за стриите: Причини за образуването им и начини за справянето с тях.


Подгответе се за незабравимо лято, изпълнено със слънчеви моменти и без съмнения за страхотното ви настроение за почивката. А ние от ETHICS Dr. Kostov и секцията за Body Sculpting ще се погрижим за изящното оформяне на вашата фигура. Запазете своята безплатна консултация още сега или ни се обадете на +359 893 333 384. Очакваме ви!

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

Свалете наръчника за „Трите най-важни фактора за изящна фигура“